Spørsmål og Svar

Hei hei! Oj så fort dagene går! Skal virkelig ikke klage for det betyr at det går fortere mot sommeren! 

Har ikke så veldig mye og fortelle annet enn at jeg er tilbake i Hamar og var på skolen i dag. Var faktisk veldig rart, og litt godt, og komme tilbake etter 4 uker i praksis og 1 uke med påskeferie! Skulle nesten tro at sommerenferien hadde startet alt! 

Ettersom jeg fikk så stor tilbakemelding på spørsmålene forige gang tenkte jeg at jeg skulle svare på noen til! 

Hvilken vin pleier du og drikke på fest? 

Jeg pleier som regel og drikke hvitvin og da pleier det og gå mest i Riesling, litt forskjellige typer. Men liker denne best: 

Hva bruker du mest penger på? 

Utvilsomt på regninger! Husleie, internett, strøm, etc. Sinnsykt kjedelig og har lyst til å gråte hver gang! Men slik er det å bli voksen dere! Før jeg var jeg overlykkelig hvis det var post til meg, nå blir jeg kjempesint hvis jeg får post! 

Hva "tegner" du brynene dine med? 

Jeg bruker bryn øyenskygge. Det som ser mest naturlig ut og det som sitter lengst! 

Har du planlagt noen tur med venninner, familie eller kjæreste i sommer? 

Denne sommeren kommer faktisk til å bli den kjedeligste noensinne! Jeg skal nemlig opereres i begynnelsen av juni og blir da "sengeliggende" i 8 uker, og det er jo nesten hele ferien. Heldigvis er jeg frisk i midten av juli så da skal jeg prøve å få unna all morroa da! Skal selvfølgelig prøve og komme meg ut ellers også, men poenget er at jeg må gå på krykker og får en skinne på beinet, så er ikke bare bare og finne på ting heller! Ellers har jeg planlagt en festivalsommer med jentene i juli og en familietur til Bergen i juli/august. Så uansett om jeg har et mindre fungerene bein skal jeg nok få en fin sommer! Hvordan ser livet ditt ut 20 år fra i dag? 

20 og fra i dag er jeg...42! Hjelpes! Det eneste jeg håper på er at jeg er lykkelig! Jeg håper jo selvfølgelig også at jeg er gift med en fin mann, har 2-3 flotte barn og bor i et hus som er mer en fornøyd med. Håper også at jeg har en jobb som jeg gleder meg å reise til hver eneste dag. 

Hva liker du aller best med familien din? 

Det jeg ikke bare liker men elsker med familien min er ærligheten vi har med hverandre. Jeg vet jeg kan komme med alt jeg har på hjertet og bli både hørt og forstått. En annen ting som jeg elsker med familien min er hvor sinnsykt gøy vi har det sammen. Når vi først finner på noe sammen, finner vi på ting sammen, alle fra minstemann til eldstemann er med og vi gjør alt fra "gammeldagse" ting som brettspill osv, til nyere ting som å spille playstation og wii. Kjeder meg aldri med disse herlige folka! 

Hva hadde du gjort om du hadde funnet ut at du var gravid i dag? 

Dette er jo selvfølgelig veldig situasjonsavhengig. Men mest sannsynlig hadde jeg beholdt barnet. Dette er fordi jeg er 22 år og fordi jeg vet at jeg er psykisk og fysisk klar til å ta vare på et barn. Selvfølelig er ikke økonomien i orden, men når man bor i et så flott land som Norge er dette noe som ordner seg. Det hadde jo også kommet an på barnefaren, jeg vil at mitt barn skal vokse opp med en far i sitt liv. Hadde jeg sett at barnefaren ikke er noe pappamateriale og at han hadde gitt totalt faen i barnet hadde jeg nok overveid en abort! Men dette er noe det er veldig vanskelig å svare på før man faktisk er i situasjonen! 

Hvordan er du når det gjelder forelskelse? Er du en jente som er kompis med guttene, eller er du en som faller raskt for gutter og forelsker deg fort? 

Helt klart begge deler. De fleste vennene mine er jo faktisk gutter, men jeg er en person som forelsker meg altfor lett! Men jeg tenkte og skrive et innlegg om dette i løpet av uken! Har du noen gang gått på en skikkelig fyllasmell? 

Kommer an på hva som mener med "fyllasmell". Om det menes å være så full at man ligger og så man ligger og spyr, så nei! Det har jeg faktisk bare vært en gang! Men hvis man snakker om å drite seg ut og fylleangst så GJETT OM! FERDIG SNAKKA PUNKTUM

Hvilken prevensjon bruker du, hvilke har du gått på, og hva er du mest fornøyd med? 

Jeg går på p-piller, og har brukt både p-piller og p-stav, dette tenkte jeg også og skrive et innlegg om, ettersom jeg har både negative og positive opplevelser. 

 

 

Svar på spørsmål!

Hei alle sammen! Denne dagen har gått i ett, men har bare hatt det gøy! Men det er ganske så godt når man har noe og gjøre hele dagen også! Startet med å reise til Sverige på harrytur, rett og slett for å kjøpe godteri og alkohol! Klokka ble veldig mye før vi kom oss av gårde og ettersom jeg skulle til pappa etterpå ble det og stresse hjem. Vel hjemme var det bare og kaste klær og sminke oppi en bag og kjøre videre, kjørte litt rally over til Sverige, men noen ganger må det være lov! Jeg overlevde og alle andre klarte seg også, så da er vel ingen skade gjort? ;) 

Tenkte jeg skulle svare på noen spørsmål, både gamle og nye og noen har jeg laget selv ettersom jeg fått en del kommentarer på det!

Hvilken farge er håret ditt?

Oj! Dette er vanligvis noe jeg har peiling på, fordi jeg vanligvis farger det hos bestevennina mi Kine ettersom hun er utdannet frisør. Men nå sist gang måtte jeg bruke hjemmefarging pga dårlig råd og dårlig tid. Men hvis jeg ikke husker helt feil bruke jeg #4 eller #5 ganske mørkebrun. Mens nå er håret mitt i mange ulike farger ettersom jeg hadde ombre blått før jeg farget det. Øverst er det ganske mørkebrunt, mens det blir lysere og lysere i tuppene. Så tror ikke helt jeg kan hjelpe deg med hvilken farge jeg har nå. 

Håret mitt ser ca. sånn ut nå! 

Tre ting du vil gjøre før du dør?

1. Hoppe i fallskjerm 
2. Svømme med delfiner
3. Reise masse masse. Men helt roadtrip i USA.

Ganske klassiske ønsker i grunn!

Har du ønske om å få barn? 

JA, i aller høyeste grad! Er så ufattelig babysyk at dere aner ikke! Men jeg er jo heller ikke dum... Jeg skjønner jo det at utdanning, bolig og stabil økonomi er alfa omega får man får barn. Og kanskje en kjærste da, er nok bittelitt lurt og ha noen å lage og dele omsorgen med! Men hvis det skulle skje at jeg ble gravid i dag, så hadde jeg antageligvis ikke tatt abort. 


//Weheartit

Hvordan har du det? 

Jeg har det for så vidt bra! Akkurat slik her og nå så kjenner jeg at jeg er ufattelig sliten, og har en god del og tenke på, så var sykt godt med ferie! Men helhetlig så må jeg jo si at jeg har det veldig bra! Jeg har en flott venninnegjeng, jeg går på et studie jeg stortrives i, jeg har en familie som er glad i meg. Annet enn at jeg savner å ha penger og kjæreste så er jeg akkurat der jeg vil være i livet! 

Hvilken musikk var favoritten når du var liten? 

Okei, det her er litt sånn flaut i grunn. Men jeg var veldig glad i danseband! Jeg gikk jo ikke så mye i barnehage da jeg var liten, da jeg hadde bestemor som dagmamma, og der gikk det en del i danseband. Så har jeg en pappa og er farmor her i Sverige som ga meg en del cder som inneholdt danseband. Og selvom jeg ikke hører så veldig mye på det i dag så synes jeg at det er veldig glad musikk. Ellers når jeg ble litt eldre gikk det jo mer en nok i spice girls og aqua! Men har alltid vært glad i variert musikk så har ingen spesiell type jeg liker. 

Hva er din favortitt film? 

Sorry, men jeg hater egentlig og svare på slike spørsmål fordi det er like vanskelig hver gang! Er veldig mange filmer som har gjort inntrykk på meg, men hver gang jeg hører ordet "favoritt film" er det alltid en film som dukker opp i hodet mitt og det er "The Notebook" og "The last song", så jeg tror det får være mitt endelig svar!

Hvis du kunne reist hvor som helst i verden, hvor ville du ha reist? 

Oj! Mitt største ønske er å reise verden rundt, hadde jeg hatt penger til det hadde jeg helt klart gjort det! Men mine favoritt reisemål er USA, hawaii og Australia! Hvilken er den mest kjente personen du har møtt? 

Dette spørsmålet har jeg tenkt sykt lenge på og jeg kommer virkelig ikke på noen veldig kjente jeg har møtt. Har jo møtt norske kjendiser men i mine øyne er ikke de så veldig kjente. Har vært på konsert med Rihanna, og bare det og ha vært i samme rom som hu er stort nok for meg! 

Hvilken selvbruning bruker du?

Det er veldig forskjellig. Men er veldig glad i merket St. Tropez. Disse produktene finner du her. Nå er det i tillegg supersalg! 

 Har du kjæreste? 

Nei. 

Håper dette ga svar på noen av spørsmålene deres! Og vil igjen si tusen takk for fine kommentarer, for at dere gidder og klikke dere innom og for at dere er dere! 

49 questions

Hallo og velkommen tilbake til hverdagen. Heldigvis starter ikke hverdagen min før på onsdag! Kjenner jeg virkelig hadde godt av to dager lenger ferie! Jeg er fortsatt hjemme på Kirkenær og har ikke planer om å reise hjem til Hamar før i morgen kveld! 

Vet disse spørsmålene har gått rundt på flere blogger så tenkte jeg skulle svare på de samme spørsmålene! Synes alltid det er gøy med slike innlegg og det gir jo også dere en mulighet til å bli bedre kjent med meg!

1. Hva var det siste du skriblet ned på papir? 

Det siste jeg skrev på papir var skolenotater. Har nemmelig begynt og lese pensumlitteratur slik at det ikke skal bli så mye for meg rett før eksamen. 

2. Hva har du alltid i vesken? 

Det kommer helt an på hva og hvor jeg skal. Men det ligger som regel litt sminke der, litt medisiner, alltid mobillader. kamera og lommebok. 

3. Hva bestiller du på kafè? 

Nå er ikke jeg så veldig ofte på kafè, men da jeg først er der bestiller jeg chai latte og som regel noe søtt ved siden av. 

4. hvilke nettsteder besøker du daglig? 

Oj det er en god del! Men er som regel innom blogger, mail, face, hihm (høgskolen sin nettside), stort sett youtube og vg. 5. Hvem ringer du til når du er sint eller lei deg? 

Da ringer jeg som regel til mamma, Trude, Mette og Jim. 

6. Hvilken farge har tannbørsten din? 

Rosa, hva ellers? 

7. kan du bytte olje på bilen? 

Så absolutt ikke.. 

8. Hva har du hatt av kjæledyr? 

Hadde en katt da jeg var baby som er chiko, så en katt til når jeg var 4-5 ish som het Simba, verdens fineste katte! Fikk en katt til da Simba døde som het Nala. Jada, elsket løvenes konge! Så gikk det veldig lenge til neste kjæledyr ettersom jeg ble allergisk. Men når jeg var 12-13 år tenkte vi at vi skulle prøve med en katt for å se, så da fikk vi Pusur. Var dødssyk i 2 mnd også gikk det over. 

Når jeg var 14 fikk jeg mast meg til å få en kanin som jeg på grunn av fjortissalderen kalte for Sweety! Var tydeligvis veldig utspekulert på denne alderen og fant ut at det var noen goder med å ha skilte foreldre som bodde i hvert sitt land. Til mamma hadde jeg nemmelig fortalt at Sweety skulle kun være hos oss på sommeren og hos pappa på vinteren, og til pappa hadde jeg fortalt akkurat det samme! Dette ble jo ganske fort avslørt når sommeren var over og ingen ville ha kaninen hos seg... Utrolig nok løste det seg og jeg hadde Sweety nesten i to år før jeg gikk lei... Dette har jeg så utrolig dårlig samvittighet ovenfor i dag! 

I 2008 fikk vi verdens fineste hund Tara som vi fortsatt har i dag! 

9. Har du noen piercinger? 

Har ingen nå, men har hatt i navelen. 

10. Norge på sitt beste? 

Sene varme sommerkvelder med gode venner! 

11. Hva gjør deg lei deg? 

Urettferdighet på alle plan. Og når jeg har skikkelig store forventninger og de blir knust.. 

12. Hva gjør deg glad? 

* Det å se andre glad 
* Det å få oppleve nye ting og reise
* Bli positiv overrasket
* Det å få være sosial og skape nye minner 13. Hva er drømmejobben din? 

Drømmejobben min er å kunne først og fremst leve av musikk! Men blir også veldig lykkelig hvis jeg kan ha en jobb der jeg stortrives både med kollegaer og arbeidsoppgaver! 

14. Abbonerer du på et ukeblad? 

Nei, det har jeg ikke gjort siden jeg var 14 tror jeg! 

15. Hva var det siste jeg kjøpte? 

Det var en slush på butikken i går... Oj så spennende! 

16. Liker du kinesisk mat? 

Ja! namnam

17. Når var du i kirken sist? 

Tror det var for ca. 1 og et halvt år siden da jeg sang i en begravelse. 

18. Har du noensinne vært i en ambulanse? 

Ja, i sommer fikk jeg kneet ut av ledd på festivaluken i Sverige. Var litt mindre edru og skulle hoppe over et gjerde for det var tydeligvis en snarvei...snarvei meg i rompa! 

19. Hva er det rareste du har spist? 

Det tror jeg er noe så kjedelig som blekksprut... Jeg elsker jo å prøve ny mat, men ingenting av det jeg har prøvd hat vært "rart". Kanskje jeg skal prøve å gjøre noe med det`

20. Hvor lang tid bruker du om morgenen? 

Det kommer jo selvfølgelig helt an på hva jeg skal, skal jeg noe spesielt kan jeg fint bruke en time. Men hvis jeg skal på skolen og jobb bruker jeg ca. 10 minutter. 

21. Hvem var den siste som gjorde noe spesielt for deg? 

Oj den var vanskelig! Men mine venninner og venner og min familie gjør jo alltids "småting" som får meg på bedre humør og som får meg til å smile! 

22. Banner du ofte? 

Altfor altfor ofte...Skam deg Emelie! 

23. Hva er det lengste du har campet i telt? 

Kan aldri innbille meg at det er noe lenger enn en natt, på turer vi hadde på barneskolen og lignende! 

24. Hvor mange søsken har du? 

Jeg har en halvbror på mamma sin side som er 17 år, Marius. Så har jeg en stesøster på pappa sin side som er 10 år, Sanna. Så har jeg to halvsøstre på pappa sin side Lillie på 5 år og Maija på 9 mnd. 25. Hvor mange steder har du bodd? 

Har bodd på fire steder, Sunne (sverige), Kirkenær, Oslo og Hamar. Men jeg har flyttet 10 ganger. 

26. Hvilken kroppsdel er du mest fornøyd med? 

Puppene... 

27. Hvilken kroppsdel er du minst fornøyd med? 

Magen og hoftene... 

28. Er det viktig å feire bursdag? 

Hallo? Er du gal? Bursdag er jo LIVET! Bursdag er jo jul og 17. mai og alt på en gang! Det er jo ikke noe som er mer morsomt enn å feire at en skjønn og herlig person ble født! Nei, hallejuljah for bursdager! 29. Har du tatt vare på klesplagg fra da du var liten? 

Mamma har gjort det ja. Også har nok jeg påvirket henne til å spare på litt mer enn det hun egentlig burde. Ting er ikke til for å kastet.. 

30. Nevn en ting som er irriterende med å blogge? 

Det er vel at man aldri har helt "fri". Man tenker på bloggen stort sett hele tiden.. Ser man en minste lille ting tenker man "åh jeg må huske på å ta bilde til bloggen". Så man glemmer aldri bloggen helt og det kan være litt slitsomt. 

31. Hvor mange glass vann drikker du om dagen? 

Ingen? Kanskje 2-3 hvis jeg har en god dag.. Jeg liker egentlig ikke vann og brekker meg så fort jeg drikker det...Vet det er sykt rart, men er vel tydeligvis bare skapt sånn. 

32. Når legger du deg om kvelden? 

Legger meg i senga sånn rundt 24-01, men sover aldri før mellom 01- 02:30. 

Up all night

33. Favorittfag på skolen?

eh? ingen? Muligens musikk. 

34. Potetgull eller smågodt? 

Vanskelig! For er enten i potetgull "mood" eller i smågodt "mood". Men måtte jeg velge hadde jeg nok valgt smågodt. 

35. Siste filmen du så? 

21 jump street i går med Marius. 

36. Det mest romantiske du har gjort? 

Jeg tror ikke jeg har gjort noe romantisk? Jeg er egentlig en veldig romantisk person og har sikkert hodet proppfullt med romantiske ideer. Men de kjærstene jeg har hatt har ikke akkurat vært særlige romantiske og da har det blitt til at jeg heller ikke har vært det...

37. Den perfekte vertinnegaven? 

Vin slår aldri feil! 

38. Hva stod på den siste sms du fikk? 

"Er en tur i Elverum bare" og den ble sendt for lenge siden. Bruker egentlig mest messenger og der var den siste meldingen "Neia". Spennede, spennede! 

39. Har du vært i avisen? 

Ja flere ganger. Mange ganger pga av at jeg synger, også var i en del i avisen i russetiden ettersom vi var en av veldig få som hadde russecampingvogn! 

 

40. En sitat du liker? 

Liker egentlig ikke sitater, for det kommer så veldig an på mitt humør. Men "alt nytt må prøves" er vel veldig meg! 

41. Hvilken farge liker du best på neglene? 

Har ingen spesielle favoritter. 

42. Hvem er forbildet ditt? 

Jeg har vel igrunn ingen forbilder, for jeg mener veldig sterkt at du skal være din egen person med dine egne egenskaper og verdier. Men jeg har jo personer jeg liker og personer jeg beundrer. Jeg beundrer familien min veldig, jeg beundrer christina aguilera for hennes unike stemme, og jeg beundrer mine venner og venninner for hvilke fantastiske personer de er! 

43. Er du forfengelig? 

Jeg vet ikke, jeg tror ikke det. På en side elsker jeg og pynte meg og benytter hver anledning til å gjøre det! Men jeg har heller ingen problemer med å reise til butikken osv. og se ut som en dass! 

44. Finnes det noe du virkelig har lyst til å gjøre, men ikke har hatt mulighet, tid eller råd til?

Så absolutt! Spesielt det med å reise! Hadde jeg harr penger og tid til å reise jorden rundt hadde jeg ikke nølt et øyeblikk! 

45. Har du vært gift eller forlovet? 

Har vært forlovet på tull en gang i fylla. Men synes vel kanskje ikke det telles helt.. 

46. Hva kjøper du helst: klær, vesker eller sko?

Helt klart klær! 

47. Føler du deg ung eller gammel for alderen? 

Føler meg nok gammel for alderen. Jeg har stort sett hele livet følt meg eldre enn de rundt meg mye fordi jeg synes at jeg er mer reflektert og jeg tenker annerledes enn de fleste. Jeg føler også at jeg er et helt annet sted i livet. Men jeg føler jeg på ingen måte utenfor! Og det skal også sies at jeg helt sikkert kan oppføre meg som en 16 år gammel jente til tider! 

48. Hvilke uvaner har du? 

Har en god del... Men den som irriterer meg mest og sikkert andre også er at jeg er alltid for sent ute! 

49. Hva skal du gjøre når du er ferdig med disse spørsmålene? 

Først skal jeg hoppe i dusjen etter jeg har trent! Så skal jeg lese mitt mer pensumlitteratur også skal jeg nok vie resten av kvelden min til one tree hill! 

I'm out bitches! 

Dag 1: Presenter meg selv

Finally back! Har hatt skikkelig trøbbel med nettet og har vært sinnsykt opptatt de siste dagene, så har ikke fått skrevet noen forhåndsinnlegg heller! Men nå er jeg tilbake og har masse og vise dere! Har blandt annet farget håret brunt, vært på julebord, vært i oslo og søker nå hybler og leiligheter i Oslo. Mye som kan skje på fem dager! Men over til challengen! 

Dag 1: Presenter meg selv 

Jeg synes det å forklare meg selv kan være sykt vanskelig til tider, for det kommer ann på øyet som ser, og hvordan forhold man har til personen. På jobbintervju får man spørsmålet "hvem er du?" og da sliter jeg sinnsykt med hva jeg skal svare. Men jeg skal prøve så godt jeg kan og svare for dere! 

Jeg er ei 20 år gammel jente (hjelp har jeg blitt så gammel?) som bor på Kirkenær et bitte lite sted utenfor Kongsvinger. Jeg er opprinnelig i fra Sunne i Sverige men flyttet hit når jeg var 3. Mamma er fra Kirkenær mens pappa er fra Sunne, og de bor på disse stedene i dag. Her hjemme i Norge bor jeg sammen med mamma, stefaren min, broren min Marius på 15 år og hunden min Tara. Mens hos pappa, som jeg er hos ca. 1-2 ganger i mnd, bor jeg sammen med pappa, stemoren min, stesøsteren min Sanna og søsteren min Lillie på 4 år. Jeg elsker virkelig familien min og familie er noe av det jeg verdsetter mest. Jeg har vært utrolig heldig og fått en fantastisk familie som humor og kjærlighet står i sentrum. Og bursdager, julaften og andre høytider er virkelig det jeg ser frem til mest pga den søte familien min.

 

Jeg gikk i barnehage i Sverige, mens barne og ungdomsskole gikk jeg her i Norge. På videregående gikk jeg allmenn, noe som for meg var skikkelig bom! Skulle aldri i verden gått denne linjen, men slik ble det og jeg har da fullført! Akkurat nå er jeg på det andre friåret mitt, noe som har vært sinnsykt deilig. Og være borte fra skolen i to år har virkelig gjort susen og jeg er veldig motivert til å begynne barnehagelærerstudiet til høsten. Jeg har vært usikker på om jeg skulle gå lærerskolen eller barnehagelærer, men i løpet av disse to årene har jeg jobbet som lærerassistent både på barnesskolen og ungdomsskolen, og jeg har vært barnehageassistent. Og har heldigvis funnet ut at mindre barn passer meg best. Jeg har vært utrolig heldig som har fått prøvd meg ut i arbeidslivet før jeg er utdannet! 

Jeg har to fantastiske bestevenner, Frida og Kine, som jeg virkelig ikke kunne klart meg uten! Som gjør hverdagen sinnsykt morsom, og gjør verden enklere når jeg føler den raser sammen. Som jeg alltid vet er der, uansett om jeg skulle trenge en klem, råd eller en crazy fest. De har jo også gjort meg til den personen jeg er i dag, og jeg er nok hakke mer crazy etter jeg møtte dere, men det er bare bra! Jeg vet ikke hva mer jeg skal fortelle om meg selv. Jeg tror de fleste har fått en oppfattning om hvordan peronligheten min er ellers. Jeg er stort sett blid, engasjerer meg kanskje litt i det meste laget i enkelte ting, kan bli fort irritert men det går like fort over igjen, jeg er en veldig god lytter og synes jeg selv er en veldig god venn, jeg kan være klin kokos til tider og dumme kommentarer kommer ofte. Men får da folk til og le og da har jeg gjort min oppgave! :)

Hvor jeg ser meg selv om 10 år? Jeg aner ikke og vil virkelig ikke spekulere så veldig, for det blir aldri som man har tenkt. Men forhåpentligvis lever jeg et lykkelig liv med en crazy og kjekk mann, har 2 barn, har en fantastisk jobb og bor i et flott hus. Ellers så er jeg rockestjerne i L.A. og lever jævli fett der også! ;) 
Noe mer dere lurer på så er det bare og spørre! 

Highly Sensitive Person

Hallo! I forige uke fant jeg ut at jeg har noe som heter HSP, som står for Highly Sensitiv Person, eller høysensitiv som det heter på norsk. Og jeg vil gjerne dele med dere hva dette er. 

I forige uke leste jeg ett innlegg på bloggen til http://www.belindajakobsen.com/, der hun skrev ett innlegg om "highly sensitive person". Jeg gråt, fikk frysninger og vondt i magen når jeg leste innlegget, og en fantastisk lettelse når jeg var ferdig. Jeg kjente meg igjen på hvert eneste punkt og jeg følte endelig at jeg kunne forstå meg selv. Jeg har alltid følt meg litt annerledes enn andre, og har ofte følt at folk rundt meg er så sinnsykt ufølsomme og uempatiske. Men nå forstår jeg jo alt, det er jo jeg som føler dobbelt så mye! Dette er verken en diagnose eller en sykdom, mer et personlighetstrekk. Jeg skal prøve å godt jeg kan å forklare hva dette er, og hvordan jeg opplever det. 

Å være høysensitiv finnes hos 15-20 % av befolkningen. Når man er høysensitiv tar man til seg fem ganger mer informasjon enn majoriteten av befolkningen. Det å bearbeide disse følelsene og inntrykkene er en krevende prossess, og vi trenger med tid til å komme i balanse og samle oss. De gangene en "vanlig" person føler seg trist, er vi fem ganger tristere, når en person er glad er vi fem ganger gladere osv. Men samfunnet vårt er preget av stress, og hurtighet, er det vanskelig for oss å ta oss tid til å bearbeide. 

Jeg har opplevd det å ha HSP både positiv og negativt. Negativ fordi jeg har ofte hørt "ta deg sammen", "ikke ta det så personlig", "du må bli tøffere" osv. Det er ikke alltid lett når man føler ting så stekt som man gjør. Jeg kan bli sint av små ting, jeg kan bli lei meg av små ting, og jeg finner glede i små ting. Og gud vet hvor mange ganger jeg har hørt at jeg er "pingle" eller "at jeg må ta meg sammen", fordi jeg gråter av ting som majoriteten ikke ville ha grått over. Men jeg går ikke i en begravelse og sier "nå må du ta deg sammen", vet det kan høres dumt ut å sammenligne med, men det er virkelig ikke langt unna. 

En av de positive tingene med å ha HSP er at jeg er veldig god på å lese mennesker. Jeg kan fortelle venniner om en person jeg kun har kjent i noen timer, og venninne mine står og måper etterpå og lurer på hvordan jeg visste alt dette. Jeg er en ekstremt god lytter, og føler selv at jeg gir veldig gode råd. Jeg ser veldig fort på en person hvordan den føler seg, og er som regel alltid i "forkjøpet" og spør hvordan de har det. Ettersom jeg ser andre personer rundt meg og er veldig flink på å se situasjonen, har jeg også blitt en veldig høflig og hjelpsom person. Jeg kan se situasjonen komme lenge før det skjer. 

Det finnes mange kjennetegn til HSP, og jeg kan nevne de kjennetegnene som jeg kjenner meg igjen i: 

1. Du kjeder deg sjeldent alene, og har et rikt og komplekst indre liv. 
Jeg elsker virkelig å være sosial, og er sosial så ofte det går. Men hvis jeg har vært sosial flere helger på rad føler jeg et stort behov for å være alene. Da legger man det man har "opplevd" litt i fra seg og starter på nytt. 

2. Er lyd, lys og luktømtålig. Har lav smerteterskel.

3. Trenger mer søvn en gjennomsnittet.
 Jeg har vært hos legen utallige gange og lurt på hvorfor jeg er konstant trøtt, men der har vi ikke funnet mange svar. Dette er en av de tingene med helsen min jeg har lurt mest på, og jeg tror jeg endelig har funnet svaret. 

4. God på å lese andre mennesker, er lett påvirket av andres følelser, humør, kroppsspråk og smerter.  

5. Er ofte samvittighetsfull og opptatt av å ikke gjøre feil. 
Alt jeg gjør, selvom det er store ting eller små ting er jeg veldig opptatt av å gjøre det ordentlig og nærmest perfekt. Spesielt når det kommer til mine sangprestasjoner, der er jeg ekstremt streng mot meg selv.  

6. Blir lettere stresset. 

7. Føler deg ofte annerledes, og kan ha lav selvtillit. 
Det har jeg gjort stort sett hele livet. Jeg kan huske at allerede på barneskolen synes jeg de på samme alder som meg var sinnsykt barnslige, fordi de ikke følte like mye som meg og ikke var like god på å  lese folk som meg. De var heller ikke like høflig og kunne slenge ut kommentarer som jeg bare sto og måpte av, mye fordi jeg kunne se hvordan person reagerte. Men etter jeg har lest meg opp på HSP har jeg innsett at jeg er normal på min måte, og har fått mye større selvtillit. 

8. Behov for å trekke deg tilbake etter travle dager. 
Jeg legger sjeldent planer etter jobb, mye for jeg trenger tid for meg selv. Kan gjerne legger planer på kvelden men aldri rett etter. Det samme gjaldt når jeg gikk på skolen.  

9. Kunst, musikk og film kan bevege sterkt på godt og vondt 
Jeg kan bli helt knust av en trist film eller sang, og tenke mye på det i etterkant. Men musikk generellt er som terapi for meg. Når jeg får sitte alene og spille gitar og synge har jeg det som best og slapper mest av. 

10. Man overanalyserer mer enn de fleste.
For eksempel kan en "vanlig" person se en reklame og tenke "kult" eller ikke tenkte noe som helst. Mens jeg kan sitte og tenkte "hvordan laget de den", "hvordan kom de på den ideen", "hvorfor akkurat denne reklamen", "hvor mange andre ideer hadde de", "hvordan var det å spille inne denne" osv. Slik kan jeg tenkte om de fleste småting.

(Kjenner meg igjen på alle disse 10 punktene)  

De som har HSP er mye syk og sliten uten at leger har funnet en spesiell årsak. Det er også veldig mange med HSP som sliter med migrene, og der også har jeg endelig fått et svar på hvorfor jeg har migrene og hvorfor jeg har det så mye. Og jeg vet endelig hva jeg kan jobbe med slik at jeg får mindre migrene. 

Jeg skriver ikke dette på bloggen for å få sympati men for å hjelpe andre i samme situasjon. Mange med HSP er ikke klare over at de har det selv, og det hjalp veldig for meg å se at såpass mange har det samme. Det viktigste er at vær stolt av den du er og snu det til noe positivt. Jeg ser på det som en gave, vi er på en måte ett hakk foran de andre! Selvom det har sin pris, er det virkelig verdt det! Husk at du er spesiell! 

 Les mer om høysensitiv her. Her gir de deg også ulike metoder for å gjøre hverdagen enklere. 

Ærlige svar

Hallo! Hatt en fin kveld? Jeg fikk desverre ikke tid til å lage noen zombie look til dere i dag, men det kommer i morgen! Kan hende jeg har fått låne broren min som modell! Det som er så greit med halloween, for man kan ha samme look på begge kjønn! 

Herregud kan ikke skjønne det er allerede er helg! Men klager ikke! Er opptatt veldig mange helger fremover med bursdager, fest og sosiale sammenkomster og jeg elsker det!! Finnes ikke noe bedre enn å ha planer og vite at det ikke blir en kjedelig helg hjemme. Hva skal dere i helgen?

Ettersom jeg ikke la ut det jeg lovte i dag, skal jeg svare på noen spørsmål slik at dere blir bedre kjent med meg, som et plaster på såret! Håper dere liker det, og spør i kommentarfeltet om det er noe mer dere lurer på, så skal jeg ta med det neste gang! 

Pepsi eller Coca Cola: Same shit
McDonalds eller Burger King: McDonalds 
Adidas eller Nike: Haha, tror ikke jeg er rett person til å svare på dette men Nike. 
Lipton Ice Tea eller Nestea: Nestea
Sjokolade eller vanilje: Sjokolade
Banner du?: ja, alt for mye! Dårlig uvane..
Synger du? ja! 
Dusjer du hver dag? nei, annenhver. Hvis ikke jeg har trent da selvfølgelig!
Røyker du?: Ja, til tider. Mest på fest, men også hvis jeg skal være "sosial". Hvis det er andre rundt meg som røyker. 
Liker du skolen?: Hadde du spurte meg for 2 år siden hadde jeg nok svart nei. Men må innrømme at jeg savner skolen! 
Tror du på deg selv?: Kommer litt ann på hva det er. Men sånn generelt så, ja stort sett! 
Er du overens med foreldrene dine?: ja, veldig! 
Har du under den siste måneden...
Drukket alkohol? ja
Røyket?: Ja
Shoppet?: ja
Spist en hel ekse med musli?: haha nei
Spist sushi?: ja
Baket?: Ja!
Barbert/shavet deg?: ja
Kysset noen? nei, tror ikke det
Gitt noen en klem?: ja
Hatt sex?: nei
Har du någonsin..
Vært kjempefull?: haha ja
Blitt kalt hore?: helt sikker. Tror jeg nesten alle jenter har blitt kalt..
Blitt slått ned?: ikke slått ned, men slått.
Tulleringt noen?: ja
Stått på en scene?: Ja! Elsker det!
Gjort noe som du angret på?: Nå er ikke jeg den personen som pleier å angre på ting. Men er noen ting jeg kunne vært foruten. 
Fått stryk i et fag?: ja
Kastet en stein på en rute?: nei

Ble kanskje litt mer morsomt enn seriøst dette her, men må være litt morsom også! ;) 

Håper dere likte svarene! Bare spør hvis det er noe dere lurer på om meg?

Ting jeg hater!

Nattblogging det er min greie! Uff, skal prøve og skjerpe meg! 

I dag har jeg vært på shopping, skulle egentlig være julegaveshopping men ettersom jeg ble ferdig med det på mandag, ble det masse julegaver til meg! Legger ut innkjøpene i morgen. hvis jeg rekker! Har sinnsykt mye og gjøre i morgen: Vaske huset, farge håret, sette på extensions, bake kake, besøke oldemor som desverre ikke har det så bra nå :/, se på juleballunderholdning. Stress! Men liker sånne dager, da får jeg noe ut av dagen og dagen går fortere! 

Liker egentlig ikke negative innlegg på bloggen, men her er noen ting som jeg mer eller mindre hater: 

 • Smatting! Seriøst noe av det ekkleste og mest irriterende jeg hører. Er det virkelig så jævla vanskelig og lukke munnen da du spiser? 
 • Kø! Gud vet hvor mange timer av livet mitt jeg har brukt på kø! Tror jeg kunne fått tilbake et halvt liv! 
 • Menn/gutter med hår! Da mener jeg hår på brystet, mellom beina, ryggen osv! Hadde det vært opp til meg skulle ikke menn fått lov til å ha hår på legger eller under armene heller! 
 • Sexfikserte gutter! Vet at gutter tenkter en del på sex, men det finnes virkelig de som ikke tenker på noe annet og som rett og slett ikke tar hintet! Nei jeg vil ikke høre om ditt sexliv, takk og hadet! 
 • Ringetoner! Herregud så kleint det er med ringetoner på mobil. Enten det er Ole Ivars eller Justin Bieber! Så fort jeg hører en telefon ringe får jeg latterkikk. Sorry people, men det er litt ut! 
 • Når folk stirrer! Seriøst? Har du ikke sett ett menneske før? Men det som topper alt er folk som stirrer på deg mens du spiser. Hva er problemet? 
 • Føtter og tær! Sier ikke mer, det er bare drit ekkelt! 
 • "Finn blogg, kommentere tilbake"! Nei takk! 
 • Folk som alltid skal være hakket bedre! Hvis man forteller om noe man har fått til og virkelig er stolt av, finnes det alltid idioter som sier de har gjort det samme bare tusen ganger bedre. 
 • At dataen blir varm! Hvorfor finnes det ikke en data-nedkjøler? 
 • Trapper! Finnes det noe mer irriterende enn trapper? Neppe!

Kjente du deg igjen?

10 ting om meg!

Jeg er en Working woman om dagen, så jeg har nesten ingen tid, og tiden jeg har til overs bruker jeg på å være sosial! I går kjørte jeg Ida på fest og ble med inn! Går ann og å være edru en gang i blant også! I hvertfall når man er blakk. Gleder meg så til lønninga i August! Min første store lønning <3 haha 

Her kommer det 10 ting du kanskje ikke visste om meg: 

 ♥ Jeg kan snakke litt mye om meg selv. Eller folk kan misforstå. Jeg er langt i fra selvopptatt, men jeg liker og dele mine erfaringer og tanker! 
 ♥ Jeg er dårlig på å gi komplimenter! Jeg kan fint tenkte "Åh så fin hun var på håret" eller "åh hun var flink" osv. Men jeg er veldig dårlig på å si det til vedkommende! 
 ♥ Jeg priotiterer ofte søvn ovenfor andre ting. Hvorfor? For det første det er sinnsykt digg! Og for det andre får jeg dårlig med søvn blir det helt jævlig og være i nærheten av meg! Og får jeg for lite med søvn får jeg veldig fort migrene. 
 
♥ Jeg er allergisk mot: Pelsdyr, støv, tomat og mygg! Og litt mot pollen! 
 
♥ Jeg hater folk som smatter og tygger med åpen munn! 
 
♥ Hater og prate i telefonen, spesielt med folk jeg ikke kjenner så godt! 
 
♥ Jeg tenker veldig mye. Om alt og ingenting. Tenker på ting som egentlig det ikke er noen vits og tenkte på, ting som aldri kommer til å skje, unødvendige ting, detaljerte ting.! 
 
♥ Jeg analyserer folk veldig grundig! Både folk jeg kjenner og ikke kjenner! Men mest nye folk. Jeg studerer hvordan de oppfører seg, hvordan de er kledd, hvordan de ser ut, ja alt! Dette gjør jeg før jeg i det hele tatt begynner og snakke med personen. Grunnen til at jeg gjør dette er nok fordi jeg har møtt så mange falske personer, så jeg gjør det nok for å beskytte meg selv.  
 
♥ Jeg har stort sett rutiner på alt. Og da mener jeg alt. Alt i fra hvordan og hvor klærne mine skal ligge, hvor mange ganger jeg skal bruke smykker og sminker. Passer på og ikke bruke det samme flere ganger. Hvis jeg skal ta noe tar jeg alltid 4 stk. Hvis jeg f. eks skal ta brus tar 4 brusflasker, eller hvis jeg skal kjøpe kjærligheter tar jeg 4 osv. Jeg veit jeg er saiiko! 
 
♥ Jeg er en veldig flink menneskekjenner! 
 

 

Just like a tattoo i'll always have you

Mange har spurt meg om tattoeringen min så tenkte jeg kunne skrive litt om denne. Jeg fant et lignende bilde av denne tattoeringen i en tattoshappe i Sunne når jeg var 16 år. Og etter det forelsket jeg meg helt, og bestemte meg for at denne skal jeg ta. Jeg bestemte at jeg ville vente til jeg var 18. 

Når jeg da ble 18 ble tattoeringen litt bortglemt og jeg gruet meg til å ta den. Derfor utsatte jeg dette ganske lenge. Også fordi jeg ikke hadde råd. Så reiste vil til tyrkia i Juni og der visste jeg på forhånd at de hadde en kjempe bra shappe midt i byen. Ettersom jeg gruet meg så fælt viste jeg at jeg ikke kunne bestille meg time når jeg kom hjem, for da hadde jeg bare gått og gruet meg i flere måneder. Derfor gjorde jeg det spontant der nede og er kjempe fornøyd. 

Jeg betale 600 norske kroner for den, noe som er kjempe billig! Har også fått mange spørsmål om det gjorde vondt ettersom det er på håndleddet, og nei, det gjorde ikke vondt. Jeg hadde verdens største angstanfall før jeg begynte og det var ikke langt unna at jeg trakk meg. Jeg forventet meg et smertehelvette, noe det absolutt ikke var. Det var jo selvfølgelig ikke behagelig. Den øverste buen på g-nøkkelen gjorde litt vondt, også gjorde det vondt når de gikk motsatt vei av huden (hvis dere skjønner hva jeg mener). 

Når det er snakk om å ta det i utlandet er dette noe jeg generellt ikke vil annbefale uten å ta en grundig sjekk. Det er ikke det at jeg ikke ble fornøyd, for det ble jeg så absolutt. Men jeg var innom mange tattoo shapper og det var mange som var ekstremt dårlige der! Den shappa jeg gjorde det i hadde jeg sjekket ut to år tidligere, og jeg har en venn der nede som har tatt sine tattooeringen der. Så jeg så at dette var en ordentlig shappe og en ordentlig flink tattovør! 

Flere har også lurt på om det er en random tattovering eller om det betyr noe. Og jeg ville aldri tatt en tattovering som ikke betydde noe. Som dere vet synger jeg, og min store lidenskap er musikk. Jeg mistet også verdens beste onkel da jeg var 8 år, han drev også med musikk. Så g-nøkkelen er for at vi begge holdt på med musikk og hjerte er til minne om den fantastisk fine personen onkelen min var! 

Endelig nett!

Da har jeg endelig kommet meg på nett! Og jeg håper mine kjære lesere fortsatt er der ute!

Har slappet maks av her nede, og merker at dette var sunt både for kropp og sjel!

Første dagen tok vi ham-ham (tyrkisk massasje), massasje og ansiktsbehandling. Senere på kvelden satt jeg på hår.

Jeg har kjøpt meg noen superfine leopard sko og skal ta piercingen og tatto! Så nå kommer jeg hjem som en helt ny person!

Håper dere har det bra, så oppdaterer jeg dere så fort som mulig :) husk og følg meg på instagram!

01: Forklar deg selv med et ord!

Oj, det var skikkelig vanskelig! Men har sittet og grublet på dette lenge og det jeg kan komme fram til, som stemmer ganske godt er: SNILL!! 

Jeg er egentlig altfor snill! Noe som kan være både positivt og negativ.. 

Jeg er veldig flink til å stille opp for andre uansett hva det er. Jeg er nok flinkere til å prioritere andre, når jeg kanskje trenger og prioritere meg selv! Hvis jeg ligger hjemme og har kjærlighetssorg, og venninen min har det samme, reiser jeg heller for å trøste hun, når jeg i stede for hadde trengt og bli bra selv først.

Jeg kan også være ekstremt snill mot folk jeg aldri har møtt før. Altså jeg mener ikke det at man skal være uhyggelig mod de man møter, men det finnes jo en grense for hva man gjør. Hvis en person jeg kun hadde kjent noen timer, dager eller uker, kommer bort til meg på fest og spør om jeg kan kjøre han hjem, noe som kanskje er 3 mil, så hadde jeg antageligvis gjort det! 

Jeg har veldig vanskelig for å si nei. Er redd jeg skal virke slem eller frekk.. 

Dette er bare noen av de få tingene jeg gjør. Men det som er det mest negative med alt dette er at jeg gjør det uten grunn! Jeg gir og gir og gir folk masse, men får veldig lite tilbake av de. Jeg føler jeg gir ekstremt mye av meg selv. Så helt ærlig skjønner jeg ikke hvorfor jeg er så snill, når jeg vet at jeg ikke får noe tilbake. 

Men det skal være sant, jeg har blitt mye flinkere, desto eldre jeg har blitt! Men jeg kan nok si at dette er både en dårlig og positiv egenskap og ha! 
EmelieSofie

Heihei, Emelie her. Jeg kommer fra et bittelite sted som heter Kirkenær i Hedmark. Bor nå i Hamar og studerer barnehagelærer! Denne bloggen vil inneholde alt fra a til å i min hverdag! Kontakt meg på emeliesofieb@gmail.com Instagram/emeliesofieb

+ Legg meg til som venn
emeliesofie

Bla i bloggen

 

Bloggdesign

hits