Kompis eller forelskelse?

Hvordan er du når det gjelder forelskelse? Er du mer en guttekompis type, eller er du den som faller raskt for en gutt og forelsker deg? 

Jeg fikk dette spørsmålet for litt siden og tenkte jeg skulle skrive et eget innlegg om det. Mest fordi jeg er veldig todelt og vet det er flere jenter som er det, men som for eksempel ikke "tør" og ha bare guttevenner, rett og slett fordi man blir stemplet som "hore". Og dette er så sinnsykt tragisk. 

Jeg selv har mer guttevenner enn jentevenner og det er mange grunner til det. Det er mindre drama med gutter, man kan være seg selv 100 %, det er ingen "konkurranse" fra andre jenter og av den grunn kan man snakke mer åpent med gutter og ikke minst få ærlig svar. Jeg koser meg rett og slett bedre i guttenes selskap. Men det å "være en av gutta" kommer ikke uten kritikk. 

Jeg har ofte fått høre at jeg er "hore", eller "luremus", eller at jeg "ligger med alle guttene". Ja har til og med fått hørt rykter om at jeg er lesbisk fordi jeg har mest guttevenner. Hvorfor skal det være sånn? Når en jente og en gutt leker sammen i barnehagen, er det ingen negative synspunkt på dette, det er jo bare bra. Så hvor på veien endrer dette seg? Hvordan kan det gå fra lekekamerat til fuckfriends? Jeg blir helt oppriktig kvalm av noen personers tankegang. Hvis jeg tenker meg veldig nøye om, og etter erfaringer, så er de sterkeste vennskapsbåndene mellom en gutt og en jente! 

Selvfølgelig har jeg jentevenner også, men her har jeg bare noen få som er nærme og resten er "bare" venninner. Grunnen til dette er jo motsetninger til alt jeg skrev over! Mer drama, konkurranse osv. Jeg har også flere negative opplevelser med at jenter sårer jenter, og derfor har jeg valgt og kun stole på noen få! Og disse jentene som jeg kaller som "nære" er virkelig verdens beste. 

best friends

Tumblr

Men tilbake til spørsmålet om jeg forelsker meg fort eller ikke. De guttekompisene mine er kun kompiser, og det kunne aldri falle meg inn og forelske meg i noen av dem, rett og slett fordi de er som brødre. Selvom jeg fint kan sitte på fanget, gi de en ordentlig god klem, eller kysse de på kinnet, er dette noe jeg gjør fordi jeg er såpass trygge på de (og meg selv)  og for å vise hvor sinnssykt glad jeg er i dem! 

Når det kommer til andre gutter derimot som jeg ikke kjenner, eller som det oppstår på en eller annen flørt med er jeg håpløs! Jeg blir sinnssykt fort betatt av en gutt! Og nå er det veldig viktig at det sies at det er stor forskjell på betatt og forelsket! Hvis en gutt gir meg oppmerksomhet, og jeg er interessert tilbake så skal det ikke mange dagene før denne jenta er betatt. Nå tenker dere sikkert at jeg er en håpløs fjortiss som stalker gutten med hjerter og masse meldinger, men nei. På grunn av at jeg vet at jeg faller alt for fort for en gutt så tar jeg faktisk avstand. Jeg er redd for å være for masete, jeg er redd for å virke som en hysterisk stalker. Så jeg venter rett og slett til gutten tar kontakt. Selvfølgelig hører jeg fra meg en gang i blant, men heller for sjeldent enn for ofte. Kanskje dette høres barnslig ut, eller overfladisk? Ja, det er mye mulig. Men det er slik jeg er, og jeg tviler på at det blir noen forskjell på det. 

Så alt i alt, budskapet er egentlig gjør hva faen du vil. Ha venner fra begge kjønn uten og være redd for at de kaller deg ting. Det går helt sikkert fortsatt ord og tanker om meg, men jeg velger og gi blanke f* i. Jeg er så heldig og ha så fine venner rundt meg og så lenge de godtar meg for den jeg er, så kan resten finne seg noen andre venner! Stå for den du er :) 

 

Kommentarer på dette innlegget

Mamma

06.05.2015 kl. 23:01
Så bra skrevet! 😊👍❤️

EmelieSofie

07.05.2015 kl. 21:04
Mamma: Takk :)
EmelieSofie

Heihei, Emelie her. Jeg kommer fra et bittelite sted som heter Kirkenær i Hedmark. Bor nå i Hamar og studerer barnehagelærer! Denne bloggen vil inneholde alt fra a til å i min hverdag! Kontakt meg på emeliesofieb@gmail.com Instagram/emeliesofieb

+ Legg meg til som venn
emeliesofie

Bla i bloggen

Bloggdesign

hits